در حمام گپ لرستان از مواد معمولی استفاده شده است، اما با استفاده از هنر معماری سنتی و طراحی دقیق، به فضایی دلپذیر و گرم تبدیل شده است.این حمام دارای یک سالن اصلی است که با استفاده از ستونها و کاشیهای سنتی ساخته شده است. در سقف سالن اصلی نیز استفاده از چوب و قسمتی از آن با استفاده از پرده بختیاری طراحی شده است که به ارائهی دکوراسیون خاصی کمک میکند.قسمتهای دیگری از حمام نیز شامل سمتهای خشتی و دیوارهای چوبی تزئین شده است. در کل، حمام گپ لرستان با معماری سنتی خود و استفاده از المانهای محلی متناسب با طبیعت اطراف، جلوهای زیبا و آرامشبخش به این مکان بخشیده است که برای گردشگران جذابیت دارد.
مصالح ساختمان
مصالح به کار رفته در حمام بزرگ شامل سنگ، آجر، کاشی،گچ، آهک و ملات ساروج می باشد و تزیینات آن، منحصر به آجرکاری های نمای بیرونی، گنبدها و طاق ها، کاشی کاری ازاره ها و همچنین حجاری سرستون ها است.
روشنایی و تهویه
حمام بزرگ، نور خود را از سقف می.گیرد این نور از طریق سوراخ های که در بخش انتهایی طاقهای گنبدی قرار دارد. تأمین می شود. این سوراخ ها توسط شیشه های محدبی به نام «گل جام » و ماده ای به نام «مومینه» آب بندی می شده است. فضایی که این شیشه ها در آن قرار می گیرد را اصطلاحا «جامخانه» میگویند. جامخانه ها همچنین وظیفه ی تهویه هوا و دفع رطوبت و گرما در مواقع ضروری را نیز بر عهده داشته اند. در مواقع تاریکی و شب هنگام نیز از نور چراغ پیه سوز برای روشنایی استفاده میشده است.
ساعات کار
حمام بزرگ معمولاً از یک ساعت پیش از اذان صبح تا طلوع آفتاب مخصوص آقایان و پس از آن تا ابتدای عصر، مخصوص بانوان بوده است. از هنگام عصر نیز تا زمان غروب آفتاب، آقایان فرصت داشتند تا به حمام بروند. کسانی که در حمام کار میکردند از حمامی (مسئول حمام ) گرفته تا دلاک (کیسه کش)، رگ زن، سلمانی، مشت و مال چی و… در طول این سه شیفت و متناسب با جنسیت مشتریان، عوض میشدند.